top of page

Reflexió a tenir en compte

 

L'adopció és una mesura de protecció de la infància, les fundadores de YAMUNA som mares adoptives dels països amb què treballem i, òbviament, la recolzem i defensem. Això no vol dir que sigui la millor opció per als nostres infants, ni de bon tros. L'òptim per a ells seria quedar-se al seu país d’origen, en la seva cultura, amb les seves arrels, amb els seus iguals, en condicions dignes i de respecte. Els portem a un món de blancs, racista, i la vida els anirà millor però no els serà fàcil. Necessitaran el vostre suport, protecció i comprensió, molt més que si fossin fills biològics, moltíssim més. Els pares adoptius tenim una funció reparadora que ens acompanyarà tota la vida. No és fàcil estar prou preparat.

 

També pensem que cal lluitar per evitar els abandonaments que es produeixen, per garantir la supervivència dels fills i procurar que els menors susceptibles d'adopció es limitin a casos de famílies desestructurades, maltractaments, orfes, embarassos no desitjats o precoços. La pobresa no ha de ser una causa d'adopció.

 

Quan vam fundar YAMUNA ja teníem als nostres fills, vam crear l'ONG al mateix temps que l'OAA, un projecte no té res a veure amb l’altre, es treballa de forma totalment separada, però sentíem que amb cada nen/-a que ens emportàvem augmentàvem un deute invisible amb el país que els va veure néixer. Gran part de la seva desgràcia recau en la prepotència dels països occidentals, que espolien tots els seus recursos naturals fins i tot la major riquesa que tenen, però no poden protegir, que són els seus infants. Madagascar és molt estricte amb els seus processos d'adopció, fan un esforç molt gran per potencial l’adopció nacional, el nombre total de nens/es que anualment surten en adopció internacional no arriba a un centenar. 

Mitjançant l'ONG, si sentiu la necessitat, tindreu l'oportunitat de participar en aquesta devolució.  www.yamuna.org

bottom of page